Studio Sassy

Hair & Beauty

DIY laventeli saippua ja kuorinta

Korona ja uudet kädentaidot.

Ei niin pahaa, etteikö jotain hyvääkin. Kun tekemistä rajoitetaan, on ollut pakko keksiä muuta ajanvietettä ja käsityöläisenä henkilökohtainen kiinnostukseni suuntautuu luonnollisesti käsillä tekemiseen. Kun syksy on ollut hieman rauhallisempi, olen ehtinyt kouluttaa itseäni ja satsannut tulevaisuuteen, mutta olen innostunut myös ns. mummoilemaan. Sen lisäksi, että olen osallistunut kranssin teko-kurssille, myös keittiössä on kokkailtu ja kokeiltu uusia asioita, kuten kurkun kasvatusta ja kombuchan tekoa. Mutta keittiössä on syntynyt myös ihania reseptejä kauneudenhoidon puolelle.

Laventeli on todella isossa roolissa meidän kauneushoitolassa ja sen myötä inspiroiduin tekemään omat versioni laventelisaippuasta ja -kuorinnasta. Laventelin tuoksu on ollut kestoinhokkini pienestä pitäen ja yhdistin tuoksun aina jostain syystä vanhuuteen. Yon-Ka-kauneudenhoitosarjan myötä kuitenkin kasvoin yhteen tuon tuoksun kanssa ja nykyään se on päivittäinen osa omaa kauneudenhoitorituaalia.

Ei pelkästään se, että tuoksu on nykyään nenääni enemmän kuin miellyttävä, mutta sen lisäksi laventeli rauhoittaa. Niin mieltä kuin kehoa. Lisäksi laventelin eteerinen öljy alentaa verenpainetta ja hillitsee bakteerien kasvua ja ihotulehduksia. Sitä voi käyttää esim. hyönteisen pistoon, auringonpolttamiin tai huonetuoksuna takaamaan hyvät unet. Ei ole siis ihme, että se on eteeristen öljyjen ehdoton kuningatar ja öljyistä kaikkein eniten käytetty.

Saippuasta ja kuorinnasta voi myös havaita ujon rosmariinin tuoksun, joka on laventelin lailla osa Yon-Ka-tuoksusydäntä ja antaa tuotteille sen merellisen yrttisen vivahteen. Rosmariinin eteerisellä öljyllä on lihaksia lämmittävä ja rentouttava vaikutus.

Molemmissa tuotteissa on runsaasti kookosöljyä, joka toimii niin luonnon antioksidanttina, kuin superkosteuttajana. Etenkin sokerin kanssa, tuote tuppaa hieman kovettumaan, mutta pehmenee kyllä käsien välissä. Tuotteisiin on otettu inspiraatiota myös kampaamon puolelta ja siksi kookoksen kaverina on Moroccanoil-sarjasta tuttu arganöljy. Argan on kookoksen lailla superkosteuttaja ja runsaan E-vitamiinipitoisuuden ansiosta se toimii antioksidanttina ja rauhoittaa ja tasapainottaa kuivaa ja ärtynyttä ihoa. Argan sopii todella hyvin atooppiselle iholle! Ja ei kahta ilman kolmatta ja siksi tuotteisiin on lorautettu myös hieman macadamiaöljyä. Öljy sisältää runsaasti A-, B- ja E-vitamiinia ja kostauttamisen ja suojaamisen lisäksi se aktivoi pintaverenkiertoa.

Tuotteet ovat siis todella kosteuttavia ja hoitavia kaikkien näiden öljyjen ansiosta. Kaikki raaka-aineet ovat luomuviljeltyjä ja orgaanisia eivätkä ne sisällä lisättyjä säilöntäaineita. Huomaathan käytössä sen, että viet käsillä purkin sisään aina hieman bakteereita, joten parannat tuotteet kestoa käyttämällä lusikkaa. Ja mikä ero sitten suolalla ja sokerilla on? Ei juurikaan mikään. Suola sisältää luonnostaan hyviä mineraaleja ja on raekooltaan ihan hieman sokeria pienempää. Suola myös kirvelee rikkoutuneella iholla, mutta enemmän tässä valinnan suhteen vaikuttavat omat mieltymykset. Saippua olisi hyvä säilyttää vettä läpäisevän alustan päällä. Alla vielä tarkempi INCI-lista ja olen myös avannut kaikki vieraat nimet, jotta selviää aineen tehtävä tuotteessa. Nautinnollisia pesuhetkiä kaikille!

<3 paula,="" studio="" sassy="">

Laventelikuorinta:

Sakkaroosi (sokeri) tai Natriumkloridi (suola), Hydrogenated Coconut Oil (kookosöljy), Argania Spinosa Kernel Oil (arganöljy), Tocopherol (E-vitamiini), Hydrogenated Macadamia Seed Oil (macadamiaöljy), Lavandula Angustifolia (laventelin eteerinen öljy), Rosmarinus Officinalis (rosmariinin eteerinen öljy), lila kosmetiikkaväri (Glorex)

(Suolakuorintaan käytetty sinistä spiruliinaa)

 

Saippua:

Valmis saippuamassa (alhaalla saippuamassan INCI), Sakkaroosi (sokeri) tai Natriumkloridi (suola), Hydrogenated Coconut Oil (kookosöljy), Argania Spinosa Kernel Oil (arganöljy), Tocopherol (E-vitamiini), Hydrogenated Macadamia Seed Oil (macadamiaöljy), Lavandula Angustifolia (laventelin eteerinen öljy), Rosmarinus Officinalis (rosmariinin eteerinen öljy), lila kosmetiikkaväri (Glorex)

 

Saippuamassa:

Glycerin (glyseriini, ihoa hoitava aine)

Aqua (vesi)

Sodium stearate (natriumstearaatti, puhdistava aine, emulgaattori)

Propylene glycol (propyleeniglykoli, ihoa hoitava aina, kosteudensitoja)

Sorbitol (sorbitoli, ihoa hoitava aine, kosteudensitoja, elintarvikkeissa makeutusaine)

Sodium Laurate (natriumlauraatti, puhdistava aine)

Sodium Laureth Sulfate (natriumlauryylieetterisulfaatti, puhdistava aine, vaahtoava ja pinta-aktiivinen aine)

Sodium Chloride (natriumkloridi, suola, viskositeetinsäätäjä)

Sodium Lauryl Sulfate (natriumlauryylisulfaatti, puhdistava aine, vaahtoava ja pinta-aktiivinen aine)

Stearic Acid (steariinihappo, emulsioita stabiloiva ja rasvatasapainoa ylläpitävä aina)

Lauric Acid (dodekaanihappo, emulgaattori)

Pentasodium Pentetate (pentanatriumiminobistetra-asetaatti, kelatoiva aine (vaikuttaa valmisteen säilyvyyteen ja/tai ulkonäköön))

Tetrasodium Etidronate (tetranatriumbisfosfonaatti, kelatoiva aina, viskositeetinsäätäjä)