Studio Sassy

Hair & Beauty

Kuivien ja sähköisten hiusten taltuttaminen

Kauneusblogi on hyvä aloittaa todella ajankohtaisella ongelmalla. Nyt kun vuodenaika on kaikkein raskain sekä mielelle, että iholle ja hiuksille. Sisäilma on lämmitysten käydessä täysillä, todella todella kuivaa ja niin iho, kuin hiuksetkin reagoivat tähän ilmiöön.

 

Käsi ylös, kuinka monella hiukset leijuu iloisesti ilmassa talvikaudella? Tai hiukset lepää pitkin päätä, koska pipo on litistänyt ne?

 

Todella raivostuttava ilmiö. Sitä paitsi sähköistyneet hiukset ratisevat inhottavasti ja pahimmillaan aiheuttavat pieniä tärskyjä, kun kosket jotain tai jotakuta. Kertoisin mielelläni jonkun suuren salaisuuden, mikä ratkaisisi täysin tämän ongelman, mutta sellaista ei valitettavasti ole tarjolla. Voin vain kertoa, mistä ilmiössä on kyse ja millä tavoin voit mahdollisesti saada apua tilanteeseen. Pääjuju piilee siinä, että löydät juuri sinulle ja sinun hiuksillesi sopivat tuotteet.

 

Talvikaudella hiuksia hankaa joko takinkaulus, kaulaliina tai pipo ja hankauksesta syntyy staattista sähköä. Kuivuuden takia sähkövaraus jää hiuksen pinnalle eikä se pääse purkautumaan ja hiukset alkavat hylkiä toisiaan. Tästä syntyy se leijuntaefekti.

Talvikaudella kaiken a ja o on kosteuttavat tuotteet. Vaikka sinulla olisi se luottoshampoo tai -hoitoaine, niin jos huomaat sähköistymistä tai "rapsakkuutta" hiuksissa, on syytä harkita toisia tuotteita. Ihan hetkellisesti. Voit aina palata lemppareidesi pariin, kun ilma hieman rauhoittuu. 

 

Tai! Lisää vain hoitorutiineihisi hiuksiin jätettävä hoitoaine. Ja siinä tapauksessa, jos se ei auta, niin vaihda sitten koko pesusetti. 

Mutta siis, tuo hiuksiin suihkutettava hoitoaine on MUST tuote, eikä pelkästään talvella, vaan myös helteillä. Kuten kerroin siitä sähkövarauksesta, tuo ihana aine lisää hiuksen kosteuspitoisuutta ja vesimolekyylien määrää ja hillitsee sähkön kertymistä. Se on helppo ja nopea suihkauttaa kuivan hiuksen pintaan ja kun aine on sinun hiuslaadullesi juuri sopiva, se ei littaa eikä tunnu tai näy ollenkaan. Tärkeää on suihkuttaa aine myös tarpeeksi kaukaa. Kädenmitta on oikein hyvä ja laadukas hoitoaine on pientä ja hienojakoista ja laskeutuu hiuksesi pintaan kastelematta sitä. Jos niin kuitenkin käy, pörrötä tai harjaa hiuksesi auki. Harjailussa vaan saattaa olla se miinus, että hiukset sähköistyvät uudestaan hankauksen ansiosta. 

 

Voit hätätilanteessa kokeilla myös ihan vain vettä. Kastele kädet, ravista ylimääräinen vesi pois ja kosketa kevyesti leijaavia suortuvia. Vältä kuitenkin littaamasta koko tukkaa.

Hiusöljyt ja seerumit.

 

Öljyillä ja seerumeilla on kosteuttavia ominaisuuksia. Lisäksi monet niistä tekevät suojaavan kalvon hiuksen ympärille. Olen kuullut usein asiakkailta, että he eivät voi käyttää öljyä,koska hiukset rasvoittuvat tai litistyvät. Juu kyllä varmasti, jos sinulla ei ole sinun hiuksillesi sopivaa tuotetta tai laitat öljyä liikaa. Kuvassa vasemmalla puolella on käytetty öljyä reilusti ja hiukset ovat siksi toisissaan kiinni ja hieman latvoista klimppiset. Oikealla puolella on samaa tuotetta, oikein käytettynä. Seerumeita ja öljyjä ei ole tarkoitus laittaa aivan tyveen vaan sitä on hyvä alkaa levittämään puolesta välistä alas ja loput jämät, mitä jää kämmeniin voi taas kevyesti sipaista hiuksen pintaan lähempänä tyveä. Öljyt on myös hyvä levittää märkään tukkaan ja muista aina kammata hiukset läpi, jotta aine levittyy tasaisesti. Öljyjen kanssa "less is more" pitää todella paikkaansa. Aloita pienellä määrällä ja lisää tarvittaessa.

Tehokosteuttajat ja hiusnaamiot.

 

Myöskin todella tärkeä osa hiustenhoitoa kuivalla kaudella. Kerran viikossa tai edes kerran kahteen viikkoon, olisi hyvä antaa hieman tehokosteutusta hiuksille. Toki välillä naamioiden käyttö voi tuntua vähän työläältä.

Pese shampoolla. Pyyhekuivaa hiukset huolellisesti. Levitä naamio ja kampaa hiukset läpi. Anna vaikuttaa 10-15min. Huuhtele huolellisesti. Mahdollisesti levitä vielä tavallinen hoitoaine. Ja muista taas pyyhekuivata ennen sitä.

Ei jaksa, ei ole aikaa. Ei jaksa lillua suihkussa ja odotella. Hei, ei tarvitse. Nukut eikö?

 

Jos tiedät peseväsi hiuksesi aamulla, niin levitä naamio ennen nukkumaanmenoa niin sinun ei tarvitse odotella sekuntiakaan. Kannattaa muistaa suojata tyyny vaikka pyyhkeellä ja jos hiukset yltävät letille, niin yritä jaksaa nähdä se pieni vaiva ja letitä hiuksesi. Tokihan aine ehtii vaikuttaa hiuksissa sinä aikana, kun peset kasvot ja vartalon (toivottavasti eri tuotteilla), mutta se pyyhekuivaus olisi hyvä muistaa ennen maskin levittämistä, sillä ylimääräinen vesi hiuksissa saattaa heikentää aineen tehoa.

 

Ja mitä tulee naamioihin ja saunaan... On olemassa tuotteita, jotka on tarkoitettu nimenomaan saunakäyttöön. Vääränlainen tuote saattaa vain palaa hiuksiisi kuumassa löylyssä ja toivottu hoitovaikutus voi olla päinvastainen. Käytä tuotteita siis, kuten niiden ohjeistuksessa käsketään.

 

Voit tehdä hoitonaamion myös itse keittiöstä löytyvistä raaka-aineista ja olenkin tuputtanut asiakkaitani tekemään öljyhoitoja kuiviin hiuksiin. Öljyhoidolla tarkoitan ihan tavallisia ruokaöljyjä, joista kookos- ja avokadoöljyn nostan jalustalle, niiden kosteuttavien ja hoitavien ainesosien vuoksi. Näistä "syötävistä hiusnaamioista" teen aivan oman postauksen, niin voit kokeilla itse mikä niistä sopii parhaiten sinun tupeellesi.

Schwarzkopf Moisture Kick Spray Conditioner

Kannattaa kokeilla

 

Nämä kaksi ihanuutta ovat yksiä maailman myydyimpiä hiustuotteita. Miksi? No koska ne soveltuvat niin monelle, ovat kevyitä, tuoksuvat hyvältä ja ovat kohtuuhintaisia. Jos et ole jo testannut, niin voin todella lämpimästi suositella. Pieni määrä riittää ja tuotteet kestävät pitkään. 

Paul Mitchell Super Skinny Serum

Ja sitten vielä TÄMÄ! Arganöljyn suosio on kasvanut räjähdysmäisesti ja Moroccanoil Treatment on niiden aatelia. Argania on äärimmäisen E-vitamiini- ja rasvahappopitoinen ja antioksidanttisuutensa vuoksi se suojaa niin UV-säteilyltä, kuin saasteiden aiheuttamilta vaurioilta. Miten tämä tuote sitten eroaa muista argan-tuotteista? Koostumus!!! Kokeile, niin ymmärrät ;)