Studio Sassy

Hair & Beauty

MoiHei! Mistä alkaisin. Voisin ladella tähän oman CV:n, mutta antaako se oikeaa kuvaa minusta? Siitä toki näkisi sen, että olen tehnyt ahkerasti töitä neljätoistavuotiaasta asti. Että olen ollut aina asiakaspalvelualla. Ja että työskentelin ravintola-alalla monta vuotta, ennen kuin löysin kutsumukseni. Mutta millään tuolla ei ole väliä sinulle, joka luet tätä tekstiä. Sinä haluat varmuuden siitä, että olet hyvissä käsissä ja että voit luottaa hiuksesi, kasvosi tai vartalosi minun hoidettavaksi. Eli aloitamme tarinan vuodesta 2008.

 

Tykkäsin meikkailla ystäviäni ja yksi heistä ehdotti kerran, että harkitsisin tekeväni hommasta ammatin. Niin päädyin opiskelemaan teatterimaskeerausta Adultaan. Siellä kuitenkin paljastui hyvin nopeasti alan ruma puoli, enkä oikein uskonut sopivani alalle, jolla likainen peli oli lähes pakollista, jos halusi pärjätä. Äitini bongasi lehdestä ilmoituksen yksityisestä parturi-kampaamo koulusta ja en koskaan ajatellut, että minusta tulisi kampaaja, mutta tiesin, että taidoista olisi kovasti etua ja hyötyä, jos haluaisin pärjätä maskeerausmaailmassa. Opiskeltuani noin kolmisen kuukautta alaa tajusin, että en ikinä tulisi tekemään mitään muuta. Rakastuin. Rakastuin hiuksiin, värioppiin, erilaisiin leikkausmenetelmiin ja loputtomiin yhdistelmiin, joita niiden kanssa pystyi tekemään. Rakastuin siihen, kuinka hiusta pystyi muotoilemaan omaan tahtoon, ja siihen kuinka jännittävää oli, kun et aina tiennyt miltä lopputulos tulisi näyttämään. Ja kuinka loputtomasti työssä pystyi kehittymään ja, kuinka ala kehittyi koko ajan. Valmistuin stipendien kera ja puoli vuotta valmistumisen jälkeen, olin tuossa samaisessa oppilaitoksessa töissä.

 

Koska nälkä kasvaa syödessä, koulutin itseäni jo opiskelun ohessa ripsi- ja akryylikynsiteknikoksi. Laajensin myöhemmin osaamistani karvanpoistoon ja alkaessani urheilemaan kovemmin ja innostuessani siitä, päätin laajentaa osaamista myös hyvinvoinnin puolelle ja 2014 opiskelin personal traineriksi.

 

Vuoden 2014 lopulla lähdin myös kulkemaan omia polkujani ja helmikuussa 2015 perustin oman parturi-kampaamon Kamppiin. 2016 sain uudemman ja paremman liiketilan Töölöstä ja tänne olen nyt juurtunut. Töölö on kohdellut minua ja yritystäni hyvin ja kun homma tasaantui, oli aika taas polkaista eteenpäin. Ja niin lähdin opiskelemaan kosmetologiksi ja 2018 valmistuin jälleen huippuarvosanoin ja stipendin kera. Pystyn siis tänä päivänä tarjoamaan asiakkailleni kokonaisvaltaista palvelua ja minusta on ihana viedä osaamistani ja tietoani eteenpäin kuluttajille.

 

Tiedostan olevani todella onnellisessa asemassa, saadessani tehdä työtä käsilläni ja pystyväni elättämään itseni työllä, josta nautin. Ja eniten minulle tuottaa iloa, kun asiakas poistuu liikkeestä hymyssä suin. Sillä siksihän minä tätä todellisuudessa teen. Minusta ei ole lääkäriksi, enkä pysty parantamaan maailmaa, mutta jos pystyn tuottamaan iloa ja hyvää oloa asiakkailleni, olen onnistunut tehtävässäni. Suhtaudun todella intohimoisesti tähän alaan ja sekä itseni, että asiakkaiden vuoksi kehitän ja koulutan itseäni tasaiseen tahtiin. Kuten mainitsin, tämä ala menee koko ajan eteenpäin ja uusia innovaatioita ja tekniikoita tulee tuutista, mutta tavoitteeni ei suinkaan ole hallita kaikkea. Se olisi mahdotonta. Mutta on kuitenkin pysyttävä aallon harjalla, ja alaan kuuluu ainakin tiedostaa, mitä ympärillä ja maailmalla tapahtuu kauneuden ja hyvinvoinnin suhteen.

 

En tee tätä kuitenkaan hampaat irvessä, vaan todella todella rennolla asenteella. Minulle ei ole kovinkaan ominaista jäykistellä, vaan tunnelma liikkeessä on hyvin kotoinen ja olen asiakkaiden kanssa oma rento itseni ja työpäiväni kuluvatkin aika pitkälti hymyissä suin. Toivottavasti olen saanut sinut nyt vakuuttuneeksi siitä, että annan itsestäni kaiken ja panostan 200% siihen, että sinä tunnet olosi turvalliseksi, rentoutuneeksi ja kauniiksi minun käsissäni.

 

Eli, toivotan sydämellisesti kaikki vanhat ja uudet asiakkaat Studio Sassyn maailmaan! 

<3>

 

p.s. tammikuussa 2019 starttaa vihdoin "blogi", jonka ideana on viedä infoa, neuvoja, niksejä ja inspiraatiota asiakkaiden käsiin. Aiheita ja ideoita otetaan ilolla vastaan ja niitä voit jättää joko Sassyn some-sivustoilla tai täältä löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta.